|
Kąty Wrocławskie
Kąty Wrocławskie
|
|
Bystrzyca |
| Autor |
Wiadomość |
miropol
gaduła początkująca
|
Wysłany: Pon Wrz 19, 2005 10:58 pm Bystrzyca
|
|
|
Kto z zawodnikow wychowanych w Katach wystepuje w pierwszej druzynie Motobi?
Mniemam, ze niewielu albo nikt.
Druga druzyna zatem , logicznie rzecz biorac, powinna byc rzeczywista reprezentacja Kateckiej pilki. Cos niedobrego dzieje sie z pilka nozna w Katach.
Klub Motobi nie reprezentuje Katow. Ten klub reprezentuje tylko Motobi.
Wiecej troski o rozwoj wlasnych wychowankow jest niezbedny.
Tylko w ten sposob mozecie zbudowac stabilny i silny klub sportowy.
Czego zycze szczerze gminie Katy.
(miropol) Miroslaw Bobyk |
|
|
|
 |
ryba
gaduła expert

|
Wysłany: Pon Wrz 19, 2005 11:44 pm Re: Bystrzyca
|
|
|
| miropol napisał/a: | Kto z zawodnikow wychowanych w Katach wystepuje w pierwszej druzynie Motobi?
Mniemam, ze niewielu albo nikt.
Druga druzyna zatem , logicznie rzecz biorac, powinna byc rzeczywista reprezentacja Kateckiej pilki. Cos niedobrego dzieje sie z pilka nozna w Katach.
Klub Motobi nie reprezentuje Katow. Ten klub reprezentuje tylko Motobi.
Wiecej troski o rozwoj wlasnych wychowankow jest niezbedny.
Tylko w ten sposob mozecie zbudowac stabilny i silny klub sportowy.
Czego zycze szczerze gminie Katy.
(miropol) Miroslaw Bobyk |
No witam pana Mirka pozdrowienia od byłego pana zawodnika Ryby w pierwszym zespole to wychowanków niet a w drugim tez niet he he ale obiecują im że kiedyś zagraja buahahahaha
piłka w kątach znowu gaśnie ale już pana nie ma w Kątach coby nam pomóc jak tamtym razem w 92 roku zobaczymy czas pokaże
pozdrawiam Ryba |
|
|
|
 |
DAWNY ZAWODNIK
gaduła expert
|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 12:09 am
|
|
|
w katach w tej chwili ma miejsce syndrom gornika
- gornik cale zycie kopie ale wcale nie znaczy to ze jest zawodnikiem -
to samo jest z panem bialkiem - od kilku lat kreci sie obok pilki choc nie ma o niej zielonego pojecia i w ten oto prosty sposob doprowadza lokalny futbol do totalnej rozwalki! brawo - ciekawe gdzie bedziemy grac w przyszlym sezonie? - liga okregowa i b klasa! - a moze tylko b klasa? |
|
|
|
 |
bystrzyca
gaduła zaawansowana
|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 1:49 am
|
|
|
A skad Ty piszesz Mirek? Ostatni raz widzialem Cie w Rynku, zaraz po Twoim powrocie z SA. Bylo to kupe lat temu. Jak sam widzisz, ja z Bystrzyca wyjechalem w sercu!
Ja rowniez nie rozumiem tego faktu, ze nikogo z Katow nie ma w druzynie. Moze nie sa tacy dobrzy, nie wiem co o tym myslec ? Jak ja gralem, to Szymanski ze Smolca i Bylina z Wroclawia, jedyni przyjezdni, reszta to z Katow i okolicznych wiosek.Wielu wychowankow
gralo pozniej w wyzszych klasach, ze wspomne tu o Zenku Baranku, Czesiu Unton, Andrzej
Kwiatkowski, Rysio Jankowski, Marek Chwastyk, Adi Rudzki, Lichwa, a ile "talentow" sie zmarnowalo to szkoda gadac...Dodam do tych co wymienilem, Lesniaka, Witaszka, Rajcha,
Manka Pasternaka, ze o swojej skromnej osobie nie wspomne, to mozemy grac z "najemnikami" Motobi i o wynik jestem spokojny!!!Gwoli sprawiedliwosci dodam, ze druzyna juniorow z ktorej Ty sie wywodzisz, byla kopalnia talentow, to byl ewenement na wielka skale. Mecze wasze w lidze juniorow, ogladalo wiecej ludzi niz A klase czy tez okregowke pozniej...Bylo zreszta co ogladac, bo graliscie swietnie! Pozdrawiam |
|
|
|
 |
miropol
gaduła początkująca
|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 3:05 am
|
|
|
Zalezy mi na tym aby klub w katach sluzyl jak najlepiej miejscowej spolecznosci.
Po dluzszej przerwie w funkcjonowaniu klubu "Bystrzyca" w 1991 obejmujac pozycje dyrektora OSIR staralem sie reaktywowac dzialalnosc naszego klubu . Przez wiele lat gralem w tym klubie i los tego klubu nie byl mi obojetny. Bedac nauczycielem wf wspieralem przedewszystkim nasze druzyny mlodziezowe. Sadzilem, ze to byla najlepsza droga na odbudowe naszego klubu. Niestety ambicje niektorych dzialaczy wziely gore nad koncepcja powolnego rozwoju klubu. W to miejce dzialacze "Bystrzyca" zaczeli wspierac wylacznie pierwsza druzyne seniorow. Po sportowych albo finansowych niepowodzeniach(popraw mnie Ryba jesli sie myle) druzyne objal prezes Bialek. Sprowadzenie Inkopaxu
do Katow bylo wielkim przedsiewzieciem. Prezes Bialek byl zainteresowany sukcesem jego druzyny. Niestety interes pierwszej druzyny kolidowal z interesem miejscowych zespolow.
W tej sytuacji doszlo do konfliktu pomiedzy pierwszym zespolem i miejscowymi zawodnikami "Bystrzycy". Niestety druzyna Motobi spadla do 4 ligi. Prezes arogancko potraktowal swojna druga druzyne , ktora pomimo wygrania A klasy nie zostala zgloszona do ligi okregowej. W to miejsce awansowal Sadkow. Niektorzy pilkarze Katow poczuli sie oszukani i opuscili szeregi "Bystrzycy" . Juniorzy Katow dalej walcza ambitnie
w lidze okregowej juniorow i mam szczera nadzieje, ze ich wysilek zostanie przez klub doceniony. Mam nadzieje, ze nie zostana potraktowani tak jak druga druzyna Motobi.
Klub sportowy to nie tylko sprawa bierzacego wyniku sportowego ale takze miejscowej tradycji. Poszanowanie odrebnych interesow roznych group w ramach jednego klubu sportowego jest niezbedna cecha dobrego prezesa.
Zycze powodzenia wszystkim zainteresowanym w rozwoju pilki noznej w Katach.
Miroslaw Bobyk
[ Dodano: Pon Wrz 19, 2005 9:37 pm ]
Dzieki "Bystrzyca " za Twoje uprzejme uwagi odnosnie naszej druzyny juniorow.
Ja zawsze z duzym poszanowaniem odnosilem sie do Twoich pilkarskich sukcesow i awansu Twojej druzyny do okregowki.
Teraz wystepuje w obronie mlodych ludzi w Katach, ktorzy chcieliby uprawiac pilke nozna w ich rodzinnym miescie. Uwazam,ze Klub powinien zadbac najpierw o swoich wlasnych wychowankow.
Jesli klub nie moze wychowac zdolnych pilkarzy to co to za klub?
Mam nadzieje, ze prezes Bialek sam bedac nauczycielem wf, zainwestuje w Katecka mlodziez w wiekszym zakresie niz do tej pory.
MB
[ Dodano: Pon Wrz 19, 2005 9:49 pm ]
Chcialbym uzupelnic moja odpowiedz. "BYSTRZYCA" pytal gdzie mieszkam. Mieszkam
w Toronto. Pracuje w katolickie szkole sredniej. Etyka sportowa jest waznym elementem mojej pracy trenerskiej z mlodzieza. |
|
|
|
 |
ryba
gaduła expert

|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 8:16 am
|
|
|
A pami.eta pan panie Mirku jak ciężko było nam zacząc się zbierać jak sprawdzał pan czy są ludzie na treningach jak pamiętam to miało nas być zawsze powyżej 10 i to był warunek zgłoszenia do rozgrywek ale sie udało, te pozyczane koszulki i piłki od pana Rudzkiego a później pomac wawrzeńczyc no i A klasa szkoda ze zostało to zniszczone przez działaczy ale to był nasz bląd że dopuściliśmy ich do koryta teraz takiego błędu bym nie popełnił życie uczy
pozdrawiam Ryba
ale tęż pamiętam jak pan dawał w kość hi hi |
|
|
|
 |
Exec
gaduła expert

|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 9:07 am
|
|
|
Sprowadze was na ziemie panowie.
Prezes Bialek, gdy pierwszy raz bral Bystrzyce pod swoje skrzydla, ta byla w nieciekawej sytuacji. Podczas jego prezesury uporzadkowano wiele spraw, choc wynikly tez spory z zawodnikami ktorzy mieli inna wizje (czytaj: kase dawaj i sie nie wtracaj). Po jakims czasie, nie widzac wiekszych szans rozwoju w Katach, prezes dogadal siez Pietrzykowicami, ale tam tez zdarzaly sie konflikty.
Gdy prezes Bialek drugi raz obejmowal Bystrzyce, Katy zyskaly druzyne trzecioligowa, przy zachowaniu "A" klasy. Podczas tego sezonu juniorzy awansowali, 3 liga spadla, a "A" klasa, w ktorej gralo multum rezerw z 3 ligi, zajela pierwsze miejsce, po czym nie zostala zgloszona do Okregowki. Zawodnicy kateccy podniesli larum ze zostali oszukani i opuscili klub. Prawda natomiast jest taka, ze w Okregowce gralyby niemal wylacznie rezerwy - odpowiedzcie sobie na pytanie kto byl tworca sukcesu "A" klasy? Czy to kateccy zawodnicy, czy raczej rezerwy 3 ligi? Ja wiem, ze druzyna zawsze gra mecz jako calosc, niemniej pewne rzeczy nalezy dostrzec! W Okregowce graliby glownie chlopaki z Wroclawia, kosztowaloby to duzo pieniedzy a skonczyloby sie tym, ze chlopaki z Katow odeszliby.. ale pozniej (wzglednie wywalczyli to, ze beda grali, a to skonczyloby sie spadkiem spowrotem do "A" klasy).
Na poczatku zeszlego sezonu byla mowa o tym, ze "A" klasa z biegu awansuje do okregowki, jednak wszyscy sie przeliczyli - oni byli po prostu za slabi. Sezon konczyl sie dyskusjami w klubie na temat "A" klasy i zarzad podjal taka a nie inna decyzje (tutaj male wtracenie : decyzje podejmuje zarzad a nie prezes, wiec nie obwiniajcie o wszystko prezesa; wiem ze to z waszej strony taki zabieg socjotechniczny majacy zrazic do niego wszystkich, ale za decyzje odpowiedzialny jest caly zarzad i to o nim piszcie jako o ciele mogacym decydowac o losach klubu). Niektorzy byli zawodnicy, antypatycy p. Bialka i porzadkow jakie on wprowadzil, starali sie splodzic jakas wielka teorie spiskowa o tym, ze wpuszcza Sadkow bo Robert mu zaplacil lub tez dogadal sie, o tym ze wzmocni Sadkow zeby sie zemscic na Pietrzykowicach... Bzdury totalne, ale ci antypatycy tym zyja, bez tego tematu byliby zwyklymi ludzmi a tak moga sie poszczycic tym, ze sa trollami na tym forum, ktorych zadaniem jest pisanie zle o p. Bialku kiedy tylko nadarzy sie taka okazja (troll jest to potoczne okreslenie internauty piszacego w kolko to samo najczesciej dla samego pisania lub tez dla wkurzenia innych - pasujecie jak ulal do tej definicji, tym bardziej ze wasza klawiatura nie splodzila ani jednej konstruktywnej krytyki).
Po odejsciu pilkarzy z "A" klasy nalezalo cos zmienic. Mlodziez w Katach, obrazona ze nie dano im grac w lidze wywalczonej de facto przez rezerwy, poszla sobie i nie bylo zawodnikow. Klub podjal rozmowy z Panem Ludkowskim i zaowocowalo to tym, ze "A" klase stworzono z mlodziezy ktora grala w jego klubie sportowym 'Intakus' (o ile mnie pamiec nie myli tak sie nazywa). Stworzono pewien grunt dla mlodziezy, odmlodzono druzyne - z czasem beda tam grac nasi wychowankowie, ktorzy teraz walcza dzielnie w Okregowce. I to jest dobra podstawa do tego, zeby to wlasnie juniorzy w niedalekiej przyszlosci, wychowankowie klubu, w przewazajacej wiekszosci mlodziez z Katow Wroclawskich, tworzyli ten klub.
Prezesa Bialka od bylych zawodnikow, oprocz wizji silnej pilki w Katach Wroclawskich, ktorej niestety poza momentami w Okregowce nie bylo, rozni od jego antypatykow rowniez to, ze patrzy sie na klub w perspektywie co najmniej kilkuletniej. Dla jego antypatykow i bylych graczy, liczylo sie tylko 'tu' i 'teraz'; prezes Bialek podobnie jak i zarzad patrza na to wszystko z pewnej perspektywy, z pewnym dystansem - antypatycy i byli zawodnicy chcieliby zeby wszystko bylo tak jak oni chca, jak im sie wydaje. Stad niestety wiele roznic i stad wziela sie taka sytuacja.
To nie zarzad odpowiada za brak kateckiej mlodziezy w "A" klasie - my nikogo nie wyrzucilismy. Pilkarze sami odchodzili, to byly ich wybory a nie nasze.
Dawny zawodnik wspomnial o syndromie gornika. Otoz to Ty na niego cierpisz - kilka razy kopnales pilke i uwazasz sie za znawce tematu. Prezes Bialek oprocz tego, ze ukonczyl studia sportowe, zna sie na zarzadzaniu (prowadzi kilka preznie dzialajacych firm) i ma dobrych prawnikow i ludzi znajacych sie na finansach (zeby byl porzadek, nie tak jak za waszej 'kadencji' panowie), to bral udzial w przedsiewzieciach sportowych na o wiele wiekszym pulapie niz Ty, dlatego sa podstawy zeby uwazac ze ma o wiele wieksze doswiadczenie w tej materii.
Wracajac do pierwszego postu Pana Mirka - otoz w "A" klasie wczesniej byli zawodnicy, ktorych teraz byc moze bysmy wyprobowali w 4 lidze (przynajmniej bylyby ku temu podstawy). Co wiecej, nie wiem na ile jest to prawda bo nie uczestniczylem nigdy w takiej dyskusji, ale czesc dzialaczy widziala w "A" klasie kogos, kto moglby sprobowac w 3 lidze. Tak wiec bylyby podstawy do wypuszczania powoli graczy kateckich na glebokie wody, niemniej teraz, kiedy ich niespelnione ambicje (czyli awans, na ktory nie do konca zaslugiwali jako "A" klasa a bardziej jako "A" klasa + 3 liga) spowodowaly odplyw kateckiej mlodziezy, nie zobaczymy tej przynajmniej do wiosny (oczywiscie nie mowie tu o juniorach). Byc moze uda sie jeszcze kogos mlodego sciagnac z naszych okolic (bede rozmawial z dwoma chlopakami z Sadkowa), ale poki co cala nasza nadzieja w juniorach, ktorzy sa dobrzy i ktorzy za kilka lat beda godnie reprezentowac ten klub. Takze Panie Mirku i Panie Bystrzyco, a takze inni sympatycy pilki noznej - sa dobre perspektywy pomimo pogladow tych kilku antypatykow.
Glowy do gory! |
_________________ --
Pozdrawiam!
Rafal 'Exec' Bialek
 |
|
|
|
 |
miropol
gaduła początkująca
|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 1:16 pm
|
|
|
Poniewaz nie mialem mozliwosci sledzic losow klubu w latach 1998 - 2004 chcialbym zapytac jaka byla kondycja sportowa i organizacyjna "Bystrzycy" przed sprowadzeniem Inkopaxu do Katow?
Kto gra w drugim zespole "Bystrzycy".Jesli dobrze zrozumialem to jakas druzyna "Intacus" podczas kiedy zawodnicy z Katow nie maja swojej wlasnej druzyny?!!!
To blad, ze pozwoliliscie rozwalic zespol A Klasy. Najpierw ich wspieraliscie "zawodowcami" z III a potem, uznaliscie, ze byli za slabi na klase O.
To jakas niekonsekwencja i manipulacja zywymi ludzmi. W tej sytuacji wcale im sie nie dziwie, ze postanowili odejsc.
Wydaje mi sie rowniez, ze troche arogancko zachowal sie zarzad, ktory zamiast starac sie dogadac ze swoimi zawodnikami sprowadzil "obcy-Intacus" (jesli dobrze zrozumialem).
Drugi zespol nie powinien egzystowac wylacznie na zasadzie obowiazku regulaminowego (obowiazkowe rezerwy pierwszego zespolu). Byla szansa na zbudowani silnej druzyny, zlozonej z miejscowych graczy, stanowiacej naturalne zaplecze dla pierwszego zespolu.
Mam nadzieje, ze obietnice stworzenia takiej druzyny na bazie juniorow sa wiarygodne.
Bylbym wdzeczny za odpowiedzi na moje pytania.
Miropol |
|
|
|
 |
Exec
gaduła expert

|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 2:11 pm
|
|
|
| miropol napisał/a: | | Poniewaz nie mialem mozliwosci sledzic losow klubu w latach 1998 - 2004 chcialbym zapytac jaka byla kondycja sportowa i organizacyjna "Bystrzycy" przed sprowadzeniem Inkopaxu do Katow? |
Na to pytanie powinni odpowiedziec ludzie ktorzy w tym uczestniczyli wtedy.
| Cytat: | | Kto gra w drugim zespole "Bystrzycy".Jesli dobrze zrozumialem to jakas druzyna "Intacus" podczas kiedy zawodnicy z Katow nie maja swojej wlasnej druzyny?!!! |
Maja - wlasnie "A" klase! Ale nie chca w niej grac z powodu konfliktu z klubem
| Cytat: | To blad, ze pozwoliliscie rozwalic zespol A Klasy. Najpierw ich wspieraliscie "zawodowcami" z III a potem, uznaliscie, ze byli za slabi na klase O.
To jakas niekonsekwencja i manipulacja zywymi ludzmi. W tej sytuacji wcale im sie nie dziwie, ze postanowili odejsc. |
Nic nie moglismy zrobic. Nie chcielismy 'rozwalac' "A" klasy. Na poczatku byla Okregowka w planie, ale okazalo sie, ze w tej Okregowce gralyby niemal wylacznie spady - niestety, nie ma sie co oszukiwac, poziom byl dobry w "A" klasie, ale to za malo na "O". Chcielibyscie druzyny w "O" w ktorej gralyby rezerwy z 2-4 zawodnikami z Katow w porywach? Sytuacja niestety nas przerosla i choc sam bylem za tym, zeby druzyna zagrala mimo wszystko w "O", to decyzja o pozostawieniu ich jeszcze na ten sezon w "A" klasie byla w moim mniemaniu sluszna i podyktowana sytuacja. My wrecz chcielismy budowac zespol dla graczy kateckich, dlatego ich nie zglosilismy do "O" - po prostu rzadko by tam grywali. Teraz, w "A" klasie, wiecej zawodnikow mogloby grac bo zarzad juz wie, ze nie ma sensu wzmacniac ich na sile a awans powinni wywalczyc sami, no ale jest po ptakach - pilkarze sie uniesli i zrezygnowali z gry wiec polaczylismy sily z 'Intakusem' i gra tam glownie mlodziez od nich a w przyszlosci nasi juniorzy. Szkoda, ze kateccy pilkarze nie chca dalej wspolpracowac z klubem, no ale co zrobic? Dostalismy lekcje, bledow nie powtorzymy...
| Cytat: | | Wydaje mi sie rowniez, ze troche arogancko zachowal sie zarzad, ktory zamiast starac sie dogadac ze swoimi zawodnikami sprowadzil "obcy-Intacus" (jesli dobrze zrozumialem). |
A czy Pan wie cokolwiek w temacie dogadania z zawodnikami? Powiedzieli 'nie' i poszli, zreszta mozna bylo poczytac tutaj posty oburzonego Ziemniaka - ja nadal wierze ze mozna wspolnie cos zrobic, ze mozna sie dogadac i pewien kompromis jest mozliwy nawet pomimo slow ktore padly z obu stron i pomimo tego, co sie wydarzylo. Ale czy ci pilkarze wierza?
| Cytat: | | Drugi zespol nie powinien egzystowac wylacznie na zasadzie obowiazku regulaminowego (obowiazkowe rezerwy pierwszego zespolu). Byla szansa na zbudowani silnej druzyny, zlozonej z miejscowych graczy, stanowiacej naturalne zaplecze dla pierwszego zespolu. |
Gdybysmy tak traktowali drugi zespol, to bysmy ich wpuscili do "O" i gralyby tam niemal wylacznie rezerwy. Chcielismy czegos dla graczy z Katow, ale oni tego nie chcieli, mieli inna wizje.
| Cytat: | | Mam nadzieje, ze obietnice stworzenia takiej druzyny na bazie juniorow sa wiarygodne. Bylbym wdzeczny za odpowiedzi na moje pytania. |
Taki mamy cel - stworzenie w Katach silnej druzyny (4 albo 3 ligowej), w ktorej mogliby grac pilkarze z Katow. Nie ustrzeglismy sie bledow (nie tylko my) ale nadal wierze ze wspolnym wysilkiem dojdziemy do sukcesow wiekszych niz jedna druzyna w "A" klasie! |
_________________ --
Pozdrawiam!
Rafal 'Exec' Bialek
 |
|
|
|
 |
ryba
gaduła expert

|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 4:01 pm
|
|
|
No witaj execu jak czytam te twoje brednie to widze dlaczego nasz piłka jest w takiej kondycji przestań palić to świństwo bo takie rzeczy to bez wspomagacza to aż ciężko sobie wyobrazić
ale twoje poglądy jak i poglądy Korwina Mikke a z tego co wiem masz takie same to kosmos jesteście kosmitami i takie poparcie macie w polsce, ludzie mają dośc bredni i obietnictw a szczególnie nie lubią ludzi którzy kłamią albo obiecują coś czego nigdy nie mają zamiaru zagwarantowac to są puste słowa . dla przypomnienia wypowiedzi pana B na łamach gazet o boiskach na klecinie później w zabrodziu ty pisałeś że nic nie wiesz o odpuszczeniu Okręgówki o tym co będzie lepiej a na tym się nie znasz a teraz piszesz że zarząd tak zadecydował ustal gdzie jesteś bo się miotasz
jeżeli cię uraziłem to sorki ale napisałem co myślę i nie pisz o składdni plllliiiissssssssssssssss
pozdrawiam Ryba |
|
|
|
 |
Exec
gaduła expert

|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 4:20 pm
|
|
|
Post Ryby w swietny sposob odzwierciedla wszystko to, co pisalem o antypatykach p. Bialka. O ich poziomie, sposobie prowadzenia dyskusji itp.
| ryba napisał/a: | | No witaj execu jak czytam te twoje brednie to widze dlaczego nasz piłka jest w takiej kondycji przestań palić to świństwo bo takie rzeczy to bez wspomagacza to aż ciężko sobie wyobrazić |
W zasadzie powinienem pozostawic to bez komentarza, ale warto zwrocic wam wszystkim uwage na sposob prowadzenia dyskusji przez niego. Na dzien dobry jakos musial mi dowalic. Poszlo mi w piety Ryba, juz wystarczy!
| Cytat: | | ale twoje poglądy jak i poglądy Korwina Mikke a z tego co wiem masz takie same to kosmos jesteście kosmitami i takie poparcie macie w polsce, ludzie mają dośc bredni i obietnictw a szczególnie nie lubią ludzi którzy kłamią albo obiecują coś czego nigdy nie mają zamiaru zagwarantowac to są puste słowa. |
Jest takie powiedzenie : chcial pierdnac, a sie zes*ał. Dokladnie to teraz zrobiles Ryba, trafiles kula w plot. Chciales mi zaszkodzic, dowalic a pokazales, ze zalezy ci tylko i wylacznie na pojechaniu po mnie jako po czlonku zarzadu i synu p. Bialka. Kula w plot dlatego, ze Korwin-Mikke, podobnie jak jego partia czyli UPR, byli w sejmie krotko bo weszli tylko w pierszych wyborach i nie zdazyli nic naobiecywac zeby pozniej nie spelnic. Te ich 'brednie' sa poparte ksiazkami najwiekszych tuzow ekonomicznych pokroju Friedman, Mises czy Hayek (o ktorych zapewne nie slyszales, bo po co?) czy tez politykow (Reagan, Thatcher) - wiec jezeli dla Ciebie to sa brednie i odzwierciedlaja twoj stan wiedzy, to nie dziwie sie ze zajmujesz takie a nie inne stanowisko jezeli chodzi o katecka pilke nozna. Zreszta dajesz wlasnie temu przyklad w tym poscie - zero konkretow, same obelgi, pomowienia i inne tego typu narzedzia propagandy na poziomie lepperowskim.
| Cytat: | | dla przypomnienia wypowiedzi pana B na łamach gazet o boiskach na klecinie później w zabrodziu |
Jego pomylka. Dla niego Zabrodzie jest juz czescia Wroclawia i tyle. Zreszta - plany sa planami a my tu powinnismy rozmawiac o konkretach, bo na razie na budowe nowego stadionu sie nie zanosi.
| Cytat: | | ty pisałeś że nic nie wiesz o odpuszczeniu Okręgówki |
Wiedzialem ze sa rozmowy, w ktorych sam bralem udzial. Zostala podjeta decyzja i dopiero wtedy mozna bylo mowic o odpuszczeniu Okregowki. Nie wtedy, kiedy nasi przegrali 6:0 a ty zaczales cos o tym pisac. Zreszta uczepiles sie tego, a tobie nawet nie zalezy na tym zeby chlopaki grali w Okregowce - uzywasz tego jako narzedzia majacego zaszkodzic Klubowi i podkopac zaufanie dla nas. Tobie nie zalezy na kateckiej pilce noznej - ty bys chcial zeby prezes najlepiej wywalil kase i sobie poszedl. Na szczescie to tak nie dziala.
| Cytat: | | o tym co będzie lepiej a na tym się nie znasz a teraz piszesz że zarząd tak zadecydował ustal gdzie jesteś bo się miotasz |
Swoja opinie tutaj wyrazam jako kibic, natomiast o pewnych decyzjach pisze ze podjal je zarzad, bo nikt nie ma takiej wladzy zeby samemu podejmowac decyzje o przyszlosci klubu. Warto byloby, zebys sobie to zapamietal!
| Cytat: | | jeżeli cię uraziłem to sorki ale napisałem co myślę |
Nie mozesz mnie obrazic. Przekazales swoje mysli w takiej a nie innej formie. W jakiej? Wszyscy widzimy.
| Cytat: | | i nie pisz o składdni plllliiiissssssssssssssss |
Ma to zwiazek z twoja wiedza i z twoimi myslami? Tez sa rownie niepoukladane i bledne? |
_________________ --
Pozdrawiam!
Rafal 'Exec' Bialek
 |
|
|
|
 |
miropol
gaduła początkująca
|
Wysłany: Sro Wrz 21, 2005 2:30 pm
|
|
|
Pomimo wszystkich Exec wyjasnien nadal uwazam, ze klub w Katach powinien sluzyc w pierwszym rzedzie miejscowym graczom. IV Liga jest bez watpienia duzym osiagnieciem
ale zdobytym sztucznie w drodze zakupu obcego zespolu a nie wychowania wlasnej druzyny.
Za spor w klubie wine ponosi zarzad a nie zawodnicy, ktorzy zostali przez wladze klubu wystawieni do wiatru. Nie mozna odbierac sportowcom awansu, na ktory ciezko pracowali przez caly rok.
Pieniadze podatnikow powinny byc wykorzystane w pierwszym rzedzie na krzewienie kultury fizycznej posrod mieszkancow Katow i okolic.
Wladze Katow powinny uwazniej planowac i inwestowac w rozwoj sportu i rekreacji w gminie.
Miropol |
|
|
|
 |
Exec
gaduła expert

|
Wysłany: Sro Wrz 21, 2005 2:59 pm
|
|
|
| miropol napisał/a: | | Pomimo wszystkich Exec wyjasnien nadal uwazam, ze klub w Katach powinien sluzyc w pierwszym rzedzie miejscowym graczom. |
No ok.
Bijemy sie w piersi, zrobilismy blad. Myslelismy, ze "A" klasa jest bardzo silna i chcielismy zeby weszli do "O". Niestety, w trakcie sezonu okazalo sie ze spora rola rezerw w tym zespole, dlatego podjeta zostala taka a nie inna decyzja. Klub powinien sluzyc gminie Katy Wroclawskie, to sie zgadza i wizja zarzadu jest wlasnie taka - chcemy zeby gralo tutaj jak najwiecej lokalnych graczy. Niestety, gracze sie obrazili i zostali nam juniorzy. Nadal jestesmy otwarci na dialog z graczami z Katow i okolic, ale co zrobic kiedy ci nie bardzo chca u nas grac?
Errae humanum est, kto z was jest bez grzechu... i tak dalej. Byl blad - ok. Nic wielkiego sie nie stalo - druzyna nadal byla w punkcie wyjscia, czyli w "A" klasie. Powtarzam, ze w wypadku wejscia do "O" byloby jeszcze gorzej, bo albo spadek albo gralyby same niemal rezerwy - czy tego wlasnie chcieliscie? Czemu nikt mi do tej pory nie odpowiedzial? Wszyscy tylko potrafia krytykowac...
Odpowiedzcie mi (i sobie przy okazji) - wolelibyscie ogladac "O" z rezerwami w skladzie? O to wam chodzi? Taka jest wasza wizja pilki noznej w Katach?
Nasza nadzieja sa juniorzy - to oni sa przyszloscia. Chcemy budowac silna baze w oparciu o mlode talenty z Katow i okolic. Cielibysmy, zeby starsi gracze nadal u nas grali, ale co zrobic?
Czego oczekuje Pan od nas Panie Mirku? Prosze o konkrety jezeli mozna tego od Pana wymagac. Czego Pan oczekuje poza tym, co juz napisalem. Dziekuje za krytyke, teraz pora zebyscie wy odpowiedzieli na kilka pytan (Ryba i inni - nie piszcie ze oczekujecie ze p. Bialek odejdzie, bo raz ze to nie ma sensu a dwa ze mozecie sobie pomarzyc). |
_________________ --
Pozdrawiam!
Rafal 'Exec' Bialek
 |
|
|
|
 |
miropol
gaduła początkująca
|
Wysłany: Sro Wrz 21, 2005 4:00 pm
|
|
|
Poniewaz jakis czas temu bylem zawodowo zwiazany z kreowaniem sportu i rekreacji
na terenie gminy Katy czuje sie dalej upowazniony do prezentowania moich opinii w tym zakresie. Moja wizja klubu to klub sluzacy rozwojowi sportowych potrzeb i zainteresowan miejscowej spolecznosci. Dobra praca pedagogiczna i sportowa z mlodzieza owocujaca osiagnieciem wysokich wynikow sportowych to cel, ktory warto wspierac.
Chcialbym aby ambicje sportowe dzialaczy nie ograniczaly sie tylko do para "zawodowych" dzialan wokol pierwszej druzyny ale do wszechstronnego programu szkolenia i wychowania dzieci o mlodziezy. Mam nadzieje, ze dzialacze sa w stanie stworzyc klub, ktory bylby w stanie tym sprostac tym oczekiwaniom. |
|
|
|
 |
tj86
|
Wysłany: Pon Wrz 26, 2005 12:36 am
|
|
|
| Nie rozumiem jednej rzeczy dlaczego o zawodnikach którzy się "obrazili" mówi się - zawodnicy z Kątów. Przecież oni wszyscy byli z Wrocławia, może 2 czy 3 z Kątów. Prezes Białek ściągnął drużynę z Wrocławia niby młodą i uzdolnioną natomiast oni spadną do B klasy, wystarczy popatrzeć na ich wyniki. Jestem z Kątów i chyba jako jedyny pozostałem z juniorów żeby grać w seniorach, natomiast nowy trener A klasy wpuszcza mnie na 2 minuty doliczonego czasu gry, tylko dlatego żeby nie czepiali się go że nie gra zawodnik z Kątów. Trenuję 5 razy w tygodniu i z juniorami i z 4 ligą, 2 razy awansowałem z juniorami do okręgówki, i nie rozumiem dlaczego nie mogę grać w swojej drużynie z Kątów i reprezentować swojego miasta |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|